• CoachSpirit

Skal - skal ikke?

Usikkerhed kan afholde dig fra at skabe forandring, opleve nyt og give dig livserfaringer. Selvom du kan have et brændende ønske om at gøre noget, så kan det at træde ud af din komfortzone være en stor blokering. Mange af os tænker ”jeg ved hvad jeg har, jeg ved ikke, hvad jeg får”. Men med det overser vi ofte gevinsten i det, vi potentielt kan få ved at forlade det vi har (måske blot for en stund). Hvis du aldrig har smagt lam (eller fx snegle), hvordan ved du så hvordan det smager? Måske et banalt eksempel, men blot for at illustrere hvordan noget simpelt kan blive svært. Nogle gange må vi simpelthen løbe risikoen og kaste os ud i at ”smage på” noget ukendt.

Jeg har efterhånden coachet adskillige mennesker, der kom fordi de var blevet sagt op og derfor var både kede af det og i panik omkring fremtiden. Det er klart at i sådan et tilfælde melder først usikkerheden sig om at skulle bevæge sig ud på jobmarkedet, bekymringen om kompetencer, alder, økonomi osv. Men i samtlige tilfælde er udfaldet i sidste ende blevet, at klienterne har opdaget muligheden for at gøre noget nyt, finde et mere meningsfuldt arbejde, starte et studie eller en helt ny karriere, eller måske blive selvstændig. Drømme, ønsker og passion har fået plads og friheden fra det, der tidligere blev oplevet som frihed (= jobbet) har båret nye muligheder med sig, bl.a. fordi de blev skubbet ud af deres komfortzone.


Vi tror ofte, at vi ”kan regne ud”, hvordan det vil være at skulle træde ud af vores komfortzone…. eller rettere: Vi frygter alt muligt negativt, som tit viser sig at være ret urealistisk. Det kan naturligvis også ske med omvendt fortegn: At vi kaster os ud i noget nyt, som viser sig ikke at holde stik med vores forventninger. Men uanset hvad udfaldet bliver, så er vi blevet en erfaring rigere og har udfordret os selv i den vanemæssige komfortable zone.


Indsigt: Områder uden for din komfortzone giver dig erfaringer, som flytter dine grænser.


Tips: Øv dig i at træde ud af din komfortzone et par gange om ugen. Prøv noget nyt og læg mærke til de erfaringer, det fører med sig.


0 views

CoachSpirit v/Susanne Povelsen - Toftevej 27 - 3450 Allerød - Tlf. 27 20 20 35 - email info@coachspirit.dk